Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων καταλαμβάνουν έκταση περίπου 3.500 τετρ. μέτρων και αποτελούνται από:

  • Ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 104 ατόμων
  • Έξι αίθουσες διδασκαλίας χωρητικότητας 50 ατόμων η καθεμία
  • Ένα σπουδαστήριο εφοδιασμένο με Η/Υ και παροχή υπηρεσιών Internet χωρητικότητας 28 ατόμων
  • Δύο εργαστήρια Η/Υ και πολυμέσων το ένα χωρητικότητας 14 ατόμων και το άλλο 50 ατόμων
  • Εργαστήρια άσκησης των φοιτητών στα αντικείμενα:
    • Χημεία και Ανάλυση Τροφίμων
    • Μικροβιολογία Τροφίμων
    • Οργανοληπτικός Έλεγχος Τροφίμων
    • Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος & Γαλακτοκομικών Προϊόντων
    • Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Κρέατος & Κρεατοσκευασμάτων
    • Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Ελαιόλαδου και λιπαρών υλών
    • Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Αλιευμάτων
    • Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Προϊόντων Σιτηρών
    • Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Φρούτων & Λαχανικών
    • Βιοτεχνολογίας Τροφίμων