Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων καταλαμβάνουν έκταση περίπου 3.500 τετρ. μέτρων και αποτελούνται από:
- Βιομηχανικό Εργαστήριο Μηχανικής & Επεξεργασίας Τροφίμων εμβαδού περίπου 1000 τετρ. μέτρων
- Ερευνητικό Εργαστήριο Μελέτης Φυσικών και Χημικών Παραμέτρων Τροφίμων, εμβαδού περίπου 250 τετρ. μέτρων
- Ερευνητικό Εργαστήριο Ανάπτυξης και Δοκιμών Νέων Τροφίμων, εμβαδού περίπου 80 τετρ. μέτρων
- Ερευνητικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας Τροφίμων
- Ερευνητικό Εργαστήριο Γενετικής Ανάλυσης Τροφίμων
- Ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 104 ατόμων
- Έξι αίθουσες διδασκαλίας χωρητικότητας 50 ατόμων η καθεμία
- Ένα σπουδαστήριο εφοδιασμένο με Η/Υ και παροχή υπηρεσιών Internet χωρητικότητας 28 ατόμων
- Δύο εργαστήρια Η/Υ και πολυμέσων, το ένα χωρητικότητας 14 ατόμων και το άλλο 50 ατόμων
- Εργαστήρια άσκησης των φοιτητών στα αντικείμενα:
- Χημεία και Ανάλυση Τροφίμων
- Μικροβιολογία Τροφίμων
- Οργανοληπτικός Έλεγχος Τροφίμων
- Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
- Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Κρέατος και Κρεατοσκευασμάτων
- Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Ελαιόλαδου και λιπαρών υλών
- Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Αλιευμάτων
- Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Προϊόντων Σιτηρών
- Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Φρούτων και Λαχανικών
- Βιοτεχνολογία Τροφίμων