10 Απρ

  • Αλέξανδρος Κουλούρης

16th EYCSTW – Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η  16η διεθνής συνάντηση εργασίας που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μεταξύ 18 και 21 Απριλίου 2017.  Η συνάντηση οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Τμήμα της Αμερικάνικης Ένωσης Χημικών για τα Σιτηρά (AACC International) με τη συμμετοχή 35 υποψήφιων διδακτόρων από 19 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια σε 12 διαφορετικές χώρες . Στο πλευρό τους ήταν και έμπειροι επιστήμονες από το εξωτερικό αλλά και μέλη ΕΠ του Τμήματος ώστε να γίνει γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και να τους κατευθύνουν στο  σχεδιασμό των μελλοντικής τους έρευνας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ερευνητικές εγκαταστάσεις του Τμήματος με ξενάγηση στους χώρους του Βιομηχανικού Εργαστηρίου, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μελέτης Χημικών και Φυσικών Παραμέτρων Τροφίμων και του Εργαστηρίου Χημείας και Ποιοτικού Ελέγχου Σιτηρών  αλλά και να γνωρίσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα από τα μνημεία της αλλά και τη γευσιγνωσία. Το βραβείο καλύτερης παρουσίας με έπαθλο 500 Ευρώ απονεμήθηκε στην υποψήφια διδάκτορα του  Πανεπιστημίου ΚU LEUVEN ΤΟΥ Βελγίου  Mieke Nievelle για την παρουσίασή της με τίτλο «Molecular dynamics of flour biopolymers and water during bread making using temperature controlled 1H-NMR».16th EYCSTW

Για το τελικό πρόγραμμα του 16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop πατήστε εδώ.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το workshop στην σχετική ανακοίνωση της AACCI.